De Belangrijkheid van Professionele Schoonmaak van Kantoren

12 juli 2023 Door sandrascleaningscom 0

Het belang van een schone werkomgeving kan niet genoeg benadrukt worden, en de schoonmaak van kantoren speelt hierbij een cruciale rol. Een schoon kantoor zorgt niet alleen voor een prettige werkomgeving, maar heeft ook talloze andere voordelen voor zowel werknemers als bedrijven.

Ten eerste is een schoon kantoor essentieel voor de gezondheid en veiligheid van werknemers. Een regelmatige en grondige reiniging vermindert de verspreiding van ziektekiemen, bacteriën en virussen, waardoor het risico op ziekteverzuim wordt verminderd. Een schone werkomgeving draagt bij aan het welzijn van werknemers en verhoogt hun productiviteit.

Daarnaast draagt een schone werkplek bij aan een professionele uitstraling van het bedrijf. Klanten, partners en bezoekers krijgen direct een positieve indruk wanneer ze een schoon en goed onderhouden kantoor binnenstappen. Het creëert vertrouwen en laat zien dat het bedrijf waarde hecht aan hygiëne en netheid.

Een ander voordeel van regelmatige kantoorreiniging is het behoud van de kwaliteit en levensduur van meubilair, vloeren en andere oppervlakken. Stof, vuil en vlekken kunnen zich ophopen en schade veroorzaken aan materialen als ze niet regelmatig worden verwijderd. Door het inhuren van professionele schoonmaakdiensten kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun kantoorinventaris in optimale staat blijft, wat op de lange termijn kostenbesparend kan zijn.

Het schoonmaken van kantoren is een taak die het beste kan worden uitbesteed aan professionele schoonmaakbedrijven. Deze bedrijven beschikken over de juiste expertise, ervaring en apparatuur om een grondige en efficiënte reiniging te garanderen. Ze kunnen zorgen voor een regelmatige schoonmaakroutine die aansluit bij de specifieke behoeften van het kantoor, of het nu gaat om dagelijkse schoonmaak, wekelijkse reiniging of periodieke dieptereiniging.

Bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf is het belangrijk om te kijken naar hun reputatie, referenties en certificeringen. Een betrouwbaar schoonmaakbedrijf zal transparant zijn over hun diensten, tarieven en werkwijze. Het is ook raadzaam om te informeren naar hun milieubeleid en of ze gebruik maken van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Al met al is de schoonmaak van kantoren essentieel voor een gezonde, veilige en professionele werkomgeving. Door deze taak uit te besteden aan professionele schoonmakers kunnen bedrijven zich richten op hun kernactiviteiten, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een schone en aangename werkplek voor hun werknemers en bezoekers.

 

Veelgestelde vragen over kantoorreiniging: Kosten per m2 en Schoonmaakinstructies

 1. Wat kost schoonmaak per m2?
 2. Hoe maak je een kantoor schoon?

Wat kost schoonmaak per m2?

De kosten voor schoonmaak per vierkante meter kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het type gebouw, de grootte van het te reinigen oppervlak en de specifieke schoonmaakbehoeften. Over het algemeen worden de kosten per m² beïnvloed door de volgende factoren:

 1. Frequentie van schoonmaak: Hoe vaker een ruimte wordt schoongemaakt, hoe lager de kosten per m² meestal zijn. Regelmatige schoonmaak kan helpen om ophoping van vuil en stof te voorkomen, waardoor diepere reiniging minder vaak nodig is.
 2. Soorten oppervlakken: Verschillende soorten oppervlakken vereisen mogelijk specifieke reinigingsmethoden en -materialen. Bijvoorbeeld, tapijt vereist een andere aanpak dan harde vloeren of glazen oppervlakken. De kosten kunnen variëren op basis van deze verschillende behoeften.
 3. Extra diensten: Als er extra diensten nodig zijn, zoals ramen wassen, sanitair onderhoud of specialistische reiniging (bijv. na bouwwerkzaamheden), kunnen deze extra kosten met zich meebrengen en invloed hebben op de prijs per m².
 4. Omvang van het project: Over het algemeen geldt dat hoe groter het te reinigen oppervlak is, hoe lager de prijs per m² kan zijn. Dit komt omdat er vaak schaalvoordelen zijn bij grotere projecten.

Het is belangrijk om contact op te nemen met verschillende schoonmaakbedrijven om offertes te verkrijgen op basis van uw specifieke behoeften. Op die manier kunt u een beter idee krijgen van de kosten per m² voor uw specifieke situatie. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren tussen verschillende schoonmaakbedrijven en dat het altijd raadzaam is om referenties en kwalificaties van het bedrijf te controleren voordat u een definitieve beslissing neemt.

Hoe maak je een kantoor schoon?

Het schoonmaken van een kantoor vereist een systematische aanpak en aandacht voor detail. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een kantoor grondig schoon te maken:

 1. Stel een schoonmaakrooster op: Bepaal de frequentie van de schoonmaakactiviteiten, zoals dagelijks, wekelijks of maandelijks. Maak ook een lijst van alle taken die moeten worden uitgevoerd, zoals het stofzuigen van vloeren, het afnemen van oppervlakken en het reinigen van sanitair.
 2. Verzamel de benodigde schoonmaakmaterialen: Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt voordat je begint met schoonmaken. Dit omvat onder andere stofzuigers, bezems, microvezeldoeken, reinigingsmiddelen, emmers en handschoenen.
 3. Begin met opruimen: Ruim eerst alle rommel op en zorg ervoor dat alles op zijn plaats ligt voordat je begint met schoonmaken. Dit maakt het gemakkelijker om oppervlakken te reinigen en voorkomt dat er vuil wordt verspreid tijdens het schoonmaakproces.
 4. Stof af: Begin met het afstoffen van oppervlakken zoals bureaus, planken en vensterbanken met behulp van een microvezeldoek of stofdoek. Vergeet niet om ook elektronische apparatuur zoals computers en telefoons af te nemen.
 5. Reinig de vloeren: Stofzuig of veeg de vloeren grondig om stof, vuil en kruimels te verwijderen. Indien nodig kun je ook de vloeren dweilen met een geschikt reinigingsmiddel.
 6. Reinig de ramen: Maak de ramen schoon met een glasreiniger en een pluisvrije doek. Vergeet niet om ook de raamkozijnen en vensterbanken af te nemen.
 7. Desinfecteer oppervlakken: Gebruik een desinfecterend reinigingsmiddel om oppervlakken zoals bureaus, tafels, deurknoppen en lichtschakelaars grondig te reinigen. Dit helpt bij het doden van ziektekiemen en het verminderen van het risico op verspreiding van ziektes.
 8. Reinig sanitair: Zorg ervoor dat toiletten, wastafels en kranen grondig worden gereinigd met desinfecterende middelen. Vergeet niet om ook spiegels en zeepdispensers schoon te maken.
 9. Vergeet de details niet: Let op kleine details zoals het legen van prullenbakken, het schoonmaken van ventilatieopeningen en het opruimen van eventuele gemorste vloeistoffen.
 10. Controleer de resultaten: Loop na het schoonmaken nogmaals door het kantoor om ervoor te zorgen dat alles grondig is gereinigd en er netjes uitziet.

Door deze stappen te volgen kun je ervoor zorgen dat je kantoor schoon, georganiseerd en aangenaam is voor werknemers en bezoekers.