csu schoonmaak

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij CSU Schoonmaak

13 mei 2023 Door sandrascleaningscom 0

CSU Schoonmaak is een van de grootste schoonmaakbedrijven in Nederland. Het bedrijf heeft meer dan 15.000 medewerkers en is actief in verschillende sectoren, waaronder kantoren, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en industrie. CSU Schoonmaak staat bekend om haar hoge kwaliteit van dienstverlening en haar focus op duurzaamheid.

CSU Schoonmaak biedt een breed scala aan schoonmaakdiensten aan haar klanten. Van dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden tot specialistische reiniging, het bedrijf heeft de expertise en ervaring om aan de behoeften van elke klant te voldoen. Bovendien biedt CSU Schoonmaak ook aanvullende diensten zoals glasbewassing, gevelreiniging en sanitaire voorzieningen.

Een van de belangrijkste kenmerken van CSU Schoonmaak is haar focus op duurzaamheid. Het bedrijf heeft zich gecommitteerd aan het verminderen van haar ecologische voetafdruk door middel van verschillende initiatieven. Zo maakt CSU Schoonmaak gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en -methoden om de impact op het milieu te minimaliseren. Daarnaast werkt het bedrijf samen met leveranciers die duurzame producten leveren en stimuleert het haar medewerkers om bewust met energie- en waterverbruik om te gaan.

Maar duurzaamheid gaat verder dan alleen milieubewustzijn bij CSU Schoonmaak. Het bedrijf heeft ook een sterke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo biedt het bedrijf kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en investeert het in opleidingen en trainingen voor haar medewerkers. Daarnaast ondersteunt CSU Schoonmaak verschillende goede doelen, waaronder Kika en het Ronald McDonald Kinderfonds.

CSU Schoonmaak is niet alleen een betrouwbare partner voor haar klanten, maar ook een werkgever die haar verantwoordelijkheid neemt op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2025 klimaatneutraal te zijn en blijft zich inzetten voor een schone, gezonde en duurzame toekomst.

 

Veelgestelde vragen over CSU Schoonmaak: antwoorden op 6 vragen.

  1. Hoeveel mensen werken bij CSU?
  2. Wat is CSU schoonmaak?
  3. Wat kost een uur schoonmaak?
  4. Waar staat CSU voor?
  5. Wat is de betekenis van CSU?
  6. Wat valt onder periodieke schoonmaak?

Hoeveel mensen werken bij CSU?

Er werken meer dan 15.000 mensen bij CSU Schoonmaak.

Wat is CSU schoonmaak?

CSU Schoonmaak is een van de grootste schoonmaakbedrijven in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 1968 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare partner voor schoonmaakdiensten. CSU Schoonmaak biedt verschillende diensten aan, waaronder dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden, specialistische reiniging, glasbewassing en sanitaire voorzieningen. Het bedrijf is actief in verschillende sectoren, zoals kantoren, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en industrie.

Een belangrijk kenmerk van CSU Schoonmaak is haar focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf heeft zich gecommitteerd aan het verminderen van haar ecologische voetafdruk door middel van verschillende initiatieven. Zo maakt CSU Schoonmaak gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en -methoden om de impact op het milieu te minimaliseren. Daarnaast werkt het bedrijf samen met leveranciers die duurzame producten leveren en stimuleert het haar medewerkers om bewust met energie- en waterverbruik om te gaan.

CSU Schoonmaak is ook een werkgever die haar verantwoordelijkheid neemt op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo biedt het bedrijf kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en investeert het in opleidingen en trainingen voor haar medewerkers. Daarnaast ondersteunt CSU Schoonmaak verschillende goede doelen, waaronder Kika en het Ronald McDonald Kinderfonds.

Klanten die kiezen voor CSU Schoonmaak kunnen rekenen op een betrouwbare en professionele dienstverlening. Het bedrijf heeft meer dan 15.000 medewerkers in dienst die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun technische vaardigheden, integriteit, betrokkenheid en klantgerichtheid. Bovendien biedt CSU Schoonmaak op maat gemaakte oplossingen om aan de specifieke behoeften van haar klanten te voldoen.

Wat kost een uur schoonmaak?

De kosten van een uur schoonmaak hangen af van verschillende factoren, zoals de locatie, het type schoonmaakwerk en het schoonmaakbedrijf dat je kiest. Over het algemeen liggen de kosten voor een uur schoonmaak tussen de €15 en €35 per uur.

Voor reguliere schoonmaakwerkzaamheden zoals stofzuigen, afstoffen en dweilen betaal je meestal minder dan voor specialistische reiniging zoals gevelreiniging of dieptereiniging van keukens. Daarnaast kan het tarief variëren afhankelijk van de grootte van het pand en de frequentie waarmee er wordt schoongemaakt.

Het is belangrijk om te weten dat sommige schoonmaakbedrijven werken met een vast uurtarief, terwijl anderen een prijs per vierkante meter hanteren. Het is daarom verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven om zo een goed beeld te krijgen van de kosten voor jouw specifieke situatie.

Ook is het goed om te weten dat sommige bedrijven extra kosten in rekening brengen voor materialen en apparatuur die nodig zijn voor de schoonmaak. Zorg er daarom voor dat je altijd duidelijke afspraken maakt over wat wel en niet inbegrepen is in de prijs.

Kortom, de kosten van een uur schoonmaak variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen en duidelijke afspraken te maken over wat wel en niet inbegrepen is in de prijs.

Waar staat CSU voor?

CSU staat voor “Centrale Service Unit”. Dit was de oorspronkelijke naam toen het bedrijf in 1968 werd opgericht. Inmiddels is de afkorting CSU een bekende naam geworden in de schoonmaakbranche en wordt het bedrijf vooral geassocieerd met haar hoge kwaliteit van dienstverlening en focus op duurzaamheid.

Wat is de betekenis van CSU?

CSU staat voor Centrale Serviceorganisatie voor Uitzend- en Schoonmaakwerk. Het bedrijf is opgericht in 1968 als een coöperatie van schoonmaakbedrijven en uitzendbureaus en is uitgegroeid tot een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland.

Wat valt onder periodieke schoonmaak?

Periodieke schoonmaak omvat het reinigen van specifieke ruimtes of oppervlakken op een regelmatige basis. Dit kan minder vaak zijn dan de dagelijkse schoonmaak, bijvoorbeeld wekelijks, maandelijks of per kwartaal. Het doel van periodieke schoonmaak is om de hygiëne en netheid van een pand te waarborgen en om de levensduur van materialen en apparatuur te verlengen.

Enkele voorbeelden van periodieke schoonmaaktaken zijn:

– Dieptereiniging van keukens, inclusief het reinigen van ovens, kookplaten, afzuigkappen en koelkasten.

– Reiniging van tapijten en vloerkleden.

– Reiniging van meubels zoals banken, stoelen en bureaustoelen.

– Reiniging van sanitair zoals toiletten, urinoirs en douches.

– Reiniging van ramen en glazen oppervlakken.

– Reiniging van luchtroosters en ventilatiesystemen.

Periodieke schoonmaaktaken kunnen variëren afhankelijk van het type gebouw of de sector waarin het zich bevindt. In sommige gevallen kan periodieke schoonmaak ook specialistische taken omvatten, zoals het reinigen van laboratoria of cleanrooms. Het is belangrijk om een goede planning te maken voor periodieke schoonmaaktaken om ervoor te zorgen dat alle ruimtes op tijd worden gereinigd en dat er geen achterstand ontstaat in de hygiëne en netheid.