Wat zijn de gemiddelde kosten per uur voor een schoonmaakbedrijf?

29 september 2023 Door sandrascleaningscom 0

Als het gaat om het inhuren van een schoonmaakbedrijf, is een van de eerste vragen die bij veel mensen opkomt: “Wat zijn de kosten per uur?” Het is begrijpelijk dat u een idee wilt hebben van de prijsstructuur voordat u besluit om een schoonmaakbedrijf in te schakelen. Hoewel de exacte kosten per uur kunnen variëren, zijn er enkele factoren die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke prijs.

Ten eerste is het belangrijk op te merken dat de kosten per uur afhankelijk zijn van het soort schoonmaakdienst dat u nodig heeft. Er zijn verschillende diensten die een schoonmaakbedrijf kan aanbieden, zoals reguliere schoonmaak, dieptereiniging, verhuizingsschoonmaak of kantoor- en bedrijfsschoonmaak. Elk van deze diensten kan verschillende tarieven hebben.

Een andere factor die van invloed kan zijn op de kosten per uur is de locatie. In sommige gebieden kunnen de tarieven hoger zijn dan in andere, afhankelijk van factoren zoals lokale lonen en levensonderhoudskosten. Het is daarom raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende schoonmaakbedrijven om een idee te krijgen van de prijzen in uw specifieke regio.

Daarnaast spelen ook andere factoren een rol bij het bepalen van de kosten per uur. Bijvoorbeeld, als u speciale verzoeken heeft of extra services nodig heeft, kan dit invloed hebben op het tarief. Denk hierbij aan het schoonmaken van specifieke oppervlakken, het gebruik van bepaalde schoonmaakmiddelen of het reinigen van delicate voorwerpen.

Het is ook belangrijk om te bedenken dat de ervaring en reputatie van het schoonmaakbedrijf een rol kunnen spelen in de kosten per uur. Een gerenommeerd bedrijf met goed opgeleid personeel kan iets duurder zijn, maar biedt vaak ook een hogere kwaliteit en betrouwbaarheid.

Tot slot is het altijd verstandig om te kijken naar de algemene waarde die een schoonmaakbedrijf biedt. Hoewel de kosten per uur een belangrijke factor zijn, moet u ook rekening houden met andere aspecten, zoals klantenservice, flexibiliteit en betrouwbaarheid.

Al met al kunnen de kosten per uur voor een schoonmaakbedrijf variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en uw specifieke behoeften te bespreken om een duidelijk beeld te krijgen van de prijsstructuur. Vergeet niet om niet alleen naar de kosten per uur te kijken, maar ook naar andere aspecten die belangrijk voor u zijn bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf.

 

7 Veelgestelde vragen over kosten schoonmaakbedrijf per uur

 1. Wat is de gemiddelde kostprijs van een schoonmaakbedrijf per uur?
 2. Welke soorten diensten biedt een schoonmaakbedrijf aan voor het uurtarief?
 3. Wat zijn de tarieven voor extra schoonmaakdiensten?
 4. Hoeveel kost het om een schoonmaakbedrijf in te huren per uur?
 5. Is er een minimumaantal uren dat nodig is om een schoonmaakbedrijf in te huren?
 6. Wat zijn de meest voorkomende kosten voor het inhuren van een schoonmaakbedrijf per uur?
 7. Zijn er speciale tarieven beschikbaar als je meerdere diensten afneemt bij één bedrijf per uur?

Wat is de gemiddelde kostprijs van een schoonmaakbedrijf per uur?

De gemiddelde kostprijs van een schoonmaakbedrijf per uur kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen liggen de tarieven tussen de €15 en €30 per uur. Het exacte bedrag kan echter verschillen op basis van de volgende factoren:

 1. Type schoonmaakdienst: Verschillende soorten schoonmaakdiensten hebben mogelijk verschillende tarieven. Bijvoorbeeld, reguliere schoonmaakdiensten kunnen doorgaans goedkoper zijn dan dieptereiniging of gespecialiseerde schoonmaak.
 2. Locatie: De locatie kan ook invloed hebben op de kosten per uur. In stedelijke gebieden waar de lonen en kosten van levensonderhoud hoger zijn, kunnen de tarieven hoger liggen dan in landelijke gebieden.
 3. Omvang van het project: De grootte en complexiteit van het project kunnen ook van invloed zijn op de kosten per uur. Grotere ruimtes of projecten die meer tijd en inspanning vergen, kunnen hogere tarieven met zich meebrengen.
 4. Extra services: Als u extra services nodig heeft, zoals het reinigen van ramen, tapijtreiniging of het onderhouden van buitenruimtes, kunnen deze aanvullende diensten leiden tot extra kosten.
 5. Ervaring en reputatie: Schoonmaakbedrijven met een solide reputatie en ervaring kunnen iets hogere tarieven hanteren vanwege hun expertise en kwaliteitsservice.

Het is belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende schoonmaakbedrijven en uw specifieke behoeften te bespreken om een nauwkeurig beeld te krijgen van de kosten per uur. Houd er ook rekening mee dat sommige bedrijven mogelijk kortingen bieden bij het afnemen van langdurige contracten of regelmatige schoonmaakdiensten.

Welke soorten diensten biedt een schoonmaakbedrijf aan voor het uurtarief?

Een schoonmaakbedrijf kan verschillende soorten diensten aanbieden tegen een uurtarief. Enkele veelvoorkomende diensten zijn:

 1. Reguliere schoonmaak: Dit omvat de basisreiniging van een ruimte, zoals het stofzuigen en dweilen van vloeren, het afstoffen van oppervlakken, het schoonmaken van keukens en badkamers, en het legen van prullenbakken. Reguliere schoonmaak kan op regelmatige basis worden uitgevoerd, bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks.
 2. Dieptereiniging: Dit is een grondige reiniging die meer tijd en aandacht vergt dan reguliere schoonmaak. Het omvat vaak taken zoals het reinigen van moeilijk bereikbare plekken, het verwijderen van kalkaanslag in badkamers, het reinigen van ramen en kozijnen, en het desinfecteren van oppervlakken.
 3. Verhuizingsschoonmaak: Als u gaat verhuizen, kan een schoonmaakbedrijf u helpen met de schoonmaak van uw oude woning of de nieuwe woning voordat u intrekt. Dit omvat vaak het grondig reinigen van alle ruimtes, inclusief keukens, badkamers en vloeren.
 4. Kantoor- en bedrijfsschoonmaak: Schoonmaakbedrijven bieden ook diensten aan voor kantoren en bedrijfspanden. Dit omvat algemene schoonmaaktaken, zoals het schoonmaken van werkplekken, vergaderruimtes en gemeenschappelijke ruimtes.
 5. Evenementen- en feestschoonmaak: Als u een evenement of feest organiseert, kan een schoonmaakbedrijf u helpen met de opruiming achteraf. Dit omvat het schoonmaken van de locatie, het verwijderen van afval en het herstellen van de ruimte naar zijn oorspronkelijke staat.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze diensten kunnen variëren afhankelijk van het specifieke schoonmaakbedrijf. Het is raadzaam om contact op te nemen met verschillende bedrijven en uw specifieke behoeften te bespreken om er zeker van te zijn dat ze de gewenste diensten aanbieden tegen een uurtarief.

Wat zijn de tarieven voor extra schoonmaakdiensten?

De tarieven voor extra schoonmaakdiensten kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke schoonmaakbedrijf en de regio waarin u zich bevindt. Extra schoonmaakdiensten kunnen onder meer omvatten:

 1. Dieptereiniging: Dit is een grondige reiniging van alle oppervlakken en ruimtes in uw huis of kantoor. Het kan extra tijd en inspanning vergen, dus de kosten zullen waarschijnlijk hoger zijn dan bij reguliere schoonmaak.
 2. Ramen wassen: Het wassen van ramen kan een tijdrovende taak zijn, vooral als het gaat om moeilijk bereikbare ramen of grote glazen oppervlakken. De kosten kunnen variëren op basis van het aantal ramen en de moeilijkheidsgraad van de taak.
 3. Vloeronderhoud: Als u specifiek vloeronderhoud nodig heeft, zoals het reinigen en polijsten van houten vloeren, het schrobben en waxen van linoleumvloeren of het stomen van tapijten, kunnen de kosten per uur hoger zijn dan bij reguliere schoonmaaktaken.
 4. Bekleding reinigen: Als u meubels met stoffering heeft die gereinigd moeten worden, zoals banken of stoelen, kan dit extra kosten met zich meebrengen. De prijs kan afhangen van de grootte en complexiteit van de meubelstukken.
 5. Speciale oppervlakken: Het reinigen van speciale oppervlakken zoals marmer, graniet of roestvrij staal kan ook extra kosten met zich meebrengen vanwege de specifieke reinigings- en onderhoudsvereisten.

Het is belangrijk om te onthouden dat de tarieven voor extra schoonmaakdiensten kunnen variëren, afhankelijk van het schoonmaakbedrijf en de specifieke details van de taak. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en uw specifieke behoeften te bespreken om een duidelijk beeld te krijgen van de prijzen voor extra schoonmaakdiensten.

Hoeveel kost het om een schoonmaakbedrijf in te huren per uur?

De kosten voor het inhuren van een schoonmaakbedrijf per uur kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld liggen de tarieven voor een schoonmaakbedrijf in Nederland tussen de €20 en €40 per uur. Het exacte bedrag kan echter variëren op basis van de volgende factoren:

 1. Type dienst: Verschillende schoonmaakdiensten hebben mogelijk verschillende tarieven. Bijvoorbeeld, reguliere schoonmaak kan doorgaans goedkoper zijn dan dieptereiniging of gespecialiseerde reiniging.
 2. Locatie: De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de regio waarin u zich bevindt. In stedelijke gebieden kunnen de tarieven iets hoger zijn dan in landelijke gebieden, vanwege hogere lonen en kosten.
 3. Omvang van het project: De grootte en complexiteit van het project kunnen ook invloed hebben op de kosten per uur. Een groter oppervlak dat moet worden schoongemaakt of een uitgebreidere reiniging kan leiden tot hogere tarieven.
 4. Frequentie: Als u regelmatige schoonmaakdiensten nodig heeft, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, kunt u vaak profiteren van lagere tarieven per uur dan bij incidentele of eenmalige schoonmaakopdrachten.
 5. Extra services: Het gebruik van speciale schoonmaakmiddelen, het reinigen van delicate oppervlakken of het uitvoeren van extra taken zoals ramen lappen of tapijtreiniging kunnen leiden tot extra kosten.

Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende schoonmaakbedrijven en uw specifieke behoeften te bespreken om een duidelijk beeld te krijgen van de prijsstructuur. Vergeet niet dat naast de kosten per uur, andere factoren zoals kwaliteit, betrouwbaarheid en klantenservice ook belangrijk zijn bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf.

Is er een minimumaantal uren dat nodig is om een schoonmaakbedrijf in te huren?

Ja, bij veel schoonmaakbedrijven is er meestal een minimumaantal uren dat nodig is om hun diensten in te huren. Het exacte minimumaantal uren kan variëren afhankelijk van het schoonmaakbedrijf en het type dienst dat u nodig heeft.

Het minimumaantal uren wordt vaak ingesteld om ervoor te zorgen dat het schoonmaakbedrijf voldoende tijd heeft om de benodigde taken uit te voeren en dat de kosten voor zowel het bedrijf als de klant de moeite waard zijn. Dit betekent dat het schoonmaakbedrijf mogelijk geen opdrachten accepteert die onder het minimumaantal uren vallen.

Bijvoorbeeld, een schoonmaakbedrijf kan een minimum van twee uur per bezoek hanteren. Dit betekent dat u minimaal twee uur aan schoonmaakdiensten moet afnemen, zelfs als u denkt dat u minder tijd nodig heeft. Het kan ook zijn dat er een minimumaantal uren per week of maand wordt vastgesteld, afhankelijk van uw behoeften en afspraken met het schoonmaakbedrijf.

Het is belangrijk om dit aspect te bespreken bij het aanvragen van offertes of bij het maken van afspraken met schoonmaakbedrijven. Zo kunt u duidelijkheid krijgen over hun beleid met betrekking tot het minimumaantal uren en ervoor zorgen dat uw verwachtingen overeenkomen met wat zij kunnen bieden.

Houd er rekening mee dat sommige schoonmaakbedrijven mogelijk flexibeler zijn en bereid zijn om uitzonderingen te maken op het minimumaantal uren, afhankelijk van de situatie. Het is altijd de moeite waard om dit te bespreken en te zien of er ruimte is voor aanpassingen.

Kortom, de meeste schoonmaakbedrijven hanteren een minimumaantal uren dat nodig is om hun diensten in te huren. Dit kan variëren afhankelijk van het bedrijf en het type dienst dat u nodig heeft. Het is raadzaam om dit aspect te bespreken bij het maken van afspraken met schoonmaakbedrijven om duidelijkheid te krijgen over hun beleid en uw verwachtingen af te stemmen.

Wat zijn de meest voorkomende kosten voor het inhuren van een schoonmaakbedrijf per uur?

De meest voorkomende kosten voor het inhuren van een schoonmaakbedrijf per uur kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen zijn er echter enkele kostenposten die vaak voorkomen:

 1. Arbeidskosten: Het grootste deel van de kosten per uur gaat naar de arbeidskosten van de schoonmaakprofessionals. Dit omvat het salaris van het personeel, sociale lasten en eventuele bijkomende kosten zoals verzekeringen.
 2. Materiaalkosten: Schoonmaakbedrijven brengen vaak ook materiaalkosten in rekening, zoals schoonmaakmiddelen, reinigingsapparatuur en benodigdheden zoals microvezeldoeken, borstels en emmers. Deze kosten kunnen per uur worden berekend op basis van het verbruik of als een aparte toeslag.
 3. Reiskosten: Als het schoonmaakbedrijf naar uw locatie moet reizen, kunnen er reiskosten in rekening worden gebracht. Dit kan variëren afhankelijk van de afstand tot uw locatie en kan worden berekend op basis van kilometers of als een vast tarief per uur.
 4. Specialisaties of extra services: Als u specifieke reinigingsbehoeften heeft die gespecialiseerde kennis of apparatuur vereisen, kan dit leiden tot extra kosten per uur. Bijvoorbeeld, als u vloeronderhoud nodig heeft, zoals het polijsten of strippen en waxen van vloeren, kan dit invloed hebben op de totale prijs.
 5. Tijdsduur en frequentie: De duur van de schoonmaakopdracht en de frequentie waarmee u het schoonmaakbedrijf wilt inhuren, kunnen ook van invloed zijn op de kosten per uur. Over het algemeen geldt dat hoe langer de duur van de opdracht en hoe regelmatiger de schoonmaak plaatsvindt, hoe lager de kosten per uur kunnen zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze kosten slechts een indicatie zijn en kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke situatie en het schoonmaakbedrijf dat u kiest. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en uw specifieke behoeften te bespreken om een duidelijk beeld te krijgen van de kostenstructuur.

Zijn er speciale tarieven beschikbaar als je meerdere diensten afneemt bij één bedrijf per uur?

Ja, veel schoonmaakbedrijven bieden speciale tarieven aan als u meerdere diensten afneemt bij één bedrijf per uur. Dit kan voordelig zijn als u verschillende schoonmaakbehoeften heeft en deze wilt combineren in één servicepakket.

Door meerdere diensten af te nemen bij hetzelfde schoonmaakbedrijf, kunt u mogelijk profiteren van een gereduceerd tarief per uur. Dit komt omdat het bedrijf efficiënter kan werken wanneer ze meerdere taken op dezelfde locatie kunnen uitvoeren. Het bundelen van diensten kan ook administratieve kosten besparen voor zowel het bedrijf als de klant.

Het is raadzaam om contact op te nemen met het schoonmaakbedrijf en uw specifieke behoeften te bespreken. Zij kunnen u informeren over eventuele kortingen of speciale tarieven die beschikbaar zijn voor het combineren van meerdere diensten. Het is ook een goed idee om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en de prijzen te vergelijken om ervoor te zorgen dat u de beste deal krijgt.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte tarieven en kortingen kunnen variëren tussen verschillende schoonmaakbedrijven. Daarom is het altijd verstandig om uw behoeften duidelijk te communiceren en offertes op maat aan te vragen om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

Kortom, door meerdere diensten af te nemen bij één schoonmaakbedrijf per uur, kunt u mogelijk profiteren van speciale tarieven en kortingen. Het is raadzaam om contact op te nemen met het bedrijf en uw specifieke behoeften te bespreken om de beste prijs en service te krijgen.