schoonmaak asito

Professionele schoonmaakdiensten met een maatschappelijk verantwoorde focus: Asito

04 oktober 2023 Door sandrascleaningscom 0

Schoonmaak is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven, zowel thuis als op het werk. Het draagt bij aan een gezonde en hygiënische omgeving waarin we kunnen leven, werken en ontspannen. Een bedrijf dat zich inzet voor professionele schoonmaakdiensten is Asito.

Asito is een toonaangevend schoonmaakbedrijf in Nederland, met meer dan 10.000 medewerkers verspreid over het hele land. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1952, toen oprichter Gerrit van der Veen begon met het leveren van schoonmaakdiensten aan lokale bedrijven.

Wat Asito onderscheidt, is hun sterke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze geloven dat ze niet alleen verantwoordelijk zijn voor het leveren van uitstekende schoonmaakdiensten, maar ook voor het creëren van kansen voor mensen die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Asito biedt werkgelegenheid aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, zoals mensen met een arbeidsbeperking of langdurig werklozen. Ze investeren in training en ontwikkeling om deze medewerkers te helpen groeien en hun volledige potentieel te benutten.

Naast hun sociale betrokkenheid streeft Asito ook naar duurzaamheid in hun activiteiten. Ze hebben verschillende initiatieven geïmplementeerd om hun ecologische voetafdruk te verminderen en milieuvriendelijke schoonmaakpraktijken te bevorderen. Zo maken ze gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en streven ze ernaar om afval te verminderen en energie te besparen.

Asito biedt een breed scala aan schoonmaakdiensten, zowel voor particulieren als bedrijven. Of het nu gaat om reguliere schoonmaak, glasbewassing, vloeronderhoud of specialistische reiniging, Asito heeft de expertise en ervaring om aan de behoeften van hun klanten te voldoen. Ze werken nauw samen met hun klanten om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aansluiten bij hun specifieke eisen.

Wat Asito echt onderscheidt, is hun passie voor mensen en schoonmaak. Ze begrijpen dat schoonmaken meer is dan alleen het verwijderen van vuil en stof. Het gaat om het creëren van een schone en veilige omgeving waarin mensen kunnen gedijen. Hun medewerkers zijn goed opgeleid, gemotiveerd en trots op hun werk. Ze streven ernaar om de verwachtingen van hun klanten te overtreffen en bij te dragen aan een positieve beleving van schoonmaak.

Kortom, Asito is niet zomaar een schoonmaakbedrijf. Ze zijn toegewijd aan het leveren van uitstekende diensten, het creëren van kansen voor mensen en het bevorderen van duurzaamheid. Met hun sterke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn ze een inspirerend voorbeeld in de schoonmaakbranche.

 

9 tips over schoonmaak asito

  1. Maak een plan voor het schoonmaken, zodat je weet wat je moet doen en hoeveel tijd het kost.
  2. Begin met de meest urgente taken, zoals het opruimen van rommel of stofzuigen.
  3. Gebruik schoonmaakmiddelen die veilig zijn voor kinderen en huisdieren.
  4. Verwijder alle afval in de ruimte voordat je begint met schoonmaken om te voorkomen dat er stof wordt verspreid als je aan het werk bent.
  5. Gebruik een microvezeldoek om stof en vetvlekken te verwijderen, omdat dit minder krassend is dan andere materialen zoals keukenpapier of schuurpapier.
  6. Gebruik een luchtzuiger om hardnekkig vuil te verwijderen uit plinten, hoekjes en andere moeilijk bereikbare plekken in de ruimte waar stof kan ophopen.
  7. Vergeet niet om regelmatig ramen en spiegels te reinigen om strepen en vingerafdrukken te voorkomen; gebruik hiervoor een glasreiniger met ammoniak of alcohol erin verwerkt .
  8. Gebruik producten die speciaal ontworpen zijn voor bepaalde oppervlakken zoals marmer, graniet of travertijn; dit helpt bij het behoud van hun glans en beschermt ze tegen beschadiging door chemische middelen .
  9. Gooi na elke sessie schoonmaakmiddel weg dat niet langer effectief is; meng nooit verschillende producten samen omdat dit giftige damp kan produceren die gevaarlijk is voor je gezondheid

Maak een plan voor het schoonmaken, zodat je weet wat je moet doen en hoeveel tijd het kost.

Een schoonmaakplan maken is een slimme strategie om je schoonmaaktaken efficiënt en effectief aan te pakken. Asito, een gerenommeerd schoonmaakbedrijf, adviseert het opstellen van een plan om te weten wat je moet doen en hoeveel tijd het kost.

Het hebben van een schoonmaakplan biedt vele voordelen. Allereerst geeft het je duidelijkheid over de taken die moeten worden uitgevoerd. Door een checklist te maken van de verschillende ruimtes en oppervlakken die moeten worden schoongemaakt, kun je ervoor zorgen dat er niets over het hoofd wordt gezien.

Daarnaast helpt een schoonmaakplan je om realistisch te plannen en de benodigde tijd in te schatten. Door vooraf te bepalen hoeveel tijd je nodig hebt voor elke taak, kun je je dag beter indelen en voorkom je dat je taken onderschat of juist te veel tijd besteedt aan bepaalde taken.

Een ander voordeel van een schoonmaakplan is dat het structuur biedt. Je kunt prioriteiten stellen en bepalen welke taken eerst moeten worden uitgevoerd. Op deze manier kun je efficiënt werken en voorkom je dat je constant heen en weer springt tussen verschillende taken.

Bovendien kan een schoonmaakplan helpen om werklast beter te verdelen. Als je bijvoorbeeld met meerdere mensen samenwerkt, kun je taken toewijzen op basis van ieders vaardigheden en beschikbare tijd. Dit zorgt voor een evenwichtige verdeling van de taken en verhoogt de productiviteit.

Tot slot geeft een schoonmaakplan je een gevoel van voldoening en controle. Naarmate je taken afvinkt en ziet dat je vooruitgang boekt, ontstaat er een gevoel van voldoening en motivatie om door te gaan. Bovendien heb je door het hebben van een plan meer controle over je schoonmaakroutine en kun je beter omgaan met onverwachte situaties.

Kortom, het maken van een schoonmaakplan is een waardevolle tip die wordt aanbevolen door Asito. Het stelt je in staat om georganiseerd te werken, tijd efficiënt te benutten en controle te hebben over je schoonmaaktaken. Dus waar wacht je nog op? Maak een plan en geniet van een schone en geordende leef- of werkomgeving!

Begin met de meest urgente taken, zoals het opruimen van rommel of stofzuigen.

Wanneer het tijd is om schoon te maken, kan het overweldigend zijn om te bedenken waar te beginnen. Een handige tip van Asito is om te beginnen met de meest urgente taken, zoals het opruimen van rommel of stofzuigen.

Het opruimen van rommel is een belangrijke eerste stap, omdat een opgeruimde ruimte de basis legt voor een effectieve schoonmaak. Neem de tijd om rondslingerende voorwerpen op te ruimen en ze terug te brengen naar hun juiste plaats. Dit zorgt niet alleen voor een nettere uitstraling, maar maakt het ook gemakkelijker om andere taken uit te voeren.

Daarnaast is stofzuigen een prioriteit bij het schoonmaken. Stof en vuil kunnen zich ophopen op vloeren en tapijten, waardoor de luchtkwaliteit in huis verslechtert en allergieën kunnen ontstaan. Door te beginnen met stofzuigen, verwijder je deze vervuilende deeltjes en creëer je een schonere en gezondere leefomgeving.

Door te starten met de meest urgente taken zoals opruimen en stofzuigen, kun je al snel zichtbare resultaten behalen. Dit motiveert vaak om door te gaan met de rest van de schoonmaakklus. Bovendien zorgt het ervoor dat je prioriteit geeft aan die taken die direct impact hebben op de netheid en hygiëne van je huis of kantoor.

Dus onthoud: begin met de meest urgente taken! Het opruimen van rommel en stofzuigen zijn goede startpunten om je schoonmaakroutine effectief te beginnen. Met deze tip van Asito kun je een frisse en opgeruimde omgeving creëren waarin je je prettig voelt.

Gebruik schoonmaakmiddelen die veilig zijn voor kinderen en huisdieren.

Bij het schoonmaken van ons huis is het belangrijk om niet alleen te streven naar een schone omgeving, maar ook naar de veiligheid van onze kinderen en huisdieren. Daarom is het verstandig om schoonmaakmiddelen te gebruiken die specifiek zijn ontworpen om veilig te zijn voor hen.

Een bedrijf dat zich bewust is van deze behoefte is Asito. Ze begrijpen dat chemische schoonmaakmiddelen potentieel gevaarlijk kunnen zijn als ze in contact komen met de huid, worden ingeademd of per ongeluk worden ingeslikt. Daarom biedt Asito een breed scala aan veilige en milieuvriendelijke schoonmaakproducten aan die geschikt zijn voor gebruik in huizen waar kinderen en huisdieren aanwezig zijn.

Deze veilige schoonmaakmiddelen bevatten geen schadelijke chemicaliën zoals chloor, ammoniak of fosfaten. In plaats daarvan maken ze gebruik van natuurlijke ingrediënten die effectief zijn bij het verwijderen van vuil en bacteriën, zonder de gezondheid van kinderen en huisdieren in gevaar te brengen. Ze hebben ook aandacht besteed aan de geur van deze producten, zodat ze geen sterke chemische geuren hebben die irritatie kunnen veroorzaken.

Door schoonmaakmiddelen te gebruiken die veilig zijn voor kinderen en huisdieren, creëren we een gezonde en zorgeloze leefomgeving voor onze geliefden. We verminderen het risico op allergische reacties, huidirritaties of zelfs vergiftiging door per ongeluk inname. Bovendien dragen we bij aan het behoud van het milieu door het gebruik van milieuvriendelijke producten.

Dus, de volgende keer dat je je huis schoonmaakt, overweeg dan om veilige schoonmaakmiddelen te gebruiken die geschikt zijn voor kinderen en huisdieren. Asito biedt een ruime keuze aan dergelijke producten die niet alleen effectief zijn bij het schoonmaken, maar ook zorgen voor de gezondheid en veiligheid van je dierbaren.

Verwijder alle afval in de ruimte voordat je begint met schoonmaken om te voorkomen dat er stof wordt verspreid als je aan het werk bent.

Een schone en opgeruimde omgeving is essentieel voor een effectieve schoonmaak. Een handige tip van Asito is om al het afval in de ruimte te verwijderen voordat je begint met schoonmaken. Waarom? Dit helpt voorkomen dat er stof wordt verspreid terwijl je aan het werk bent.

Wanneer je begint met schoonmaken in een ruimte waar afval aanwezig is, kan het opruimen ervan leiden tot de verspreiding van stofdeeltjes. Stof kan zich gemakkelijk nestelen op oppervlakken en zelfs in de lucht zweven, waardoor het moeilijker wordt om een echt schone omgeving te creëren. Door eerst al het afval te verwijderen, minimaliseer je de kans op stofverspreiding en maak je het schoonmaakproces efficiënter.

Neem dus even de tijd om alle afvalbakken te legen en vuilniszakken te vervangen voordat je begint met schoonmaken. Verwijder ook eventuele losse rommel, zoals papier, verpakkingen of andere items die in de weg kunnen staan. Dit zorgt voor een schonere start en maakt het gemakkelijker om grondig te reinigen zonder dat stof zich verspreidt.

Door deze simpele maar effectieve tip toe te passen, kun je een schonere en gezondere omgeving creëren tijdens het schoonmaken. Het resultaat zal een frisse en stofvrije ruimte zijn waarin iedereen zich prettig voelt.

Gebruik een microvezeldoek om stof en vetvlekken te verwijderen, omdat dit minder krassend is dan andere materialen zoals keukenpapier of schuurpapier.

Een handige tip voor het schoonmaken van stof en vetvlekken is het gebruik van een microvezeldoek. Microvezeldoeken zijn gemaakt van zeer fijne vezels die effectief vuil en vet opnemen zonder krassen achter te laten. In vergelijking met materialen zoals keukenpapier of schuurpapier, zijn microvezeldoeken veel zachter en vriendelijker voor oppervlakken.

Of je nu je keukenblad, glazen tafel of elektronische apparaten wilt schoonmaken, een microvezeldoek is een uitstekende keuze. De fijne vezels zorgen ervoor dat het vuil en vet gemakkelijk worden opgenomen, waardoor je oppervlakken streeploos schoon worden.

Een bijkomend voordeel van het gebruik van een microvezeldoek is dat ze herbruikbaar zijn. In tegenstelling tot wegwerpmaterialen zoals keukenpapier, kunnen microvezeldoeken na gebruik worden gewassen en opnieuw worden gebruikt. Dit maakt ze niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kosteneffectief op de lange termijn.

Dus de volgende keer dat je te maken hebt met stof of vetvlekken, pak dan een microvezeldoek in plaats van andere materialen. Je zult merken dat het resultaat verbluffend is – een schone en glanzende oppervlakte zonder krassen!

Gebruik een luchtzuiger om hardnekkig vuil te verwijderen uit plinten, hoekjes en andere moeilijk bereikbare plekken in de ruimte waar stof kan ophopen.

Een handige tip om hardnekkig vuil te verwijderen uit plinten, hoekjes en andere moeilijk bereikbare plekken in de ruimte waar stof kan ophopen, is het gebruik van een luchtzuiger. Een luchtzuiger is een handig hulpmiddel dat werkt op basis van perslucht om stof en vuil weg te blazen.

Wanneer we schoonmaken, kunnen sommige plekken moeilijk toegankelijk zijn met een gewone stofzuiger of doekje. Denk bijvoorbeeld aan smalle kieren tussen plinten, hoekjes achter meubels of ventilatieopeningen waar stof zich ophoopt. Dit hardnekkige vuil kan lastig zijn om met traditionele schoonmaakmethoden te verwijderen.

Een luchtzuiger biedt hier de perfecte oplossing. Met behulp van perslucht blaast de luchtzuiger het vuil weg uit deze moeilijk bereikbare plekken. Het krachtige luchtstroom verwijdert niet alleen stof en vuildeeltjes, maar ook spinnenwebben, haren en ander vastzittend vuil.

Het gebruik van een luchtzuiger is eenvoudig. Richt simpelweg de mondstuk op de plek waar het vuil zich bevindt en activeer de perslucht. Het resultaat is verbluffend: het vuil wordt effectief weggeblazen zonder dat er fysiek contact nodig is.

Asito begrijpt het belang van grondige reiniging en heeft ervaring met het gebruik van verschillende schoonmaaktechnieken, waaronder het gebruik van een luchtzuiger. Door deze innovatieve aanpak kunnen ze zelfs de moeilijkste plekken bereiken en zorgen voor een brandschone omgeving.

Dus, als je te maken hebt met hardnekkig vuil op plekken waar stof zich ophoopt, overweeg dan om een luchtzuiger te gebruiken. Het is een handig hulpmiddel dat je kan helpen bij het bereiken van een grondige en diepgaande schoonmaak. Met Asito’s expertise en toewijding aan kwaliteit ben je verzekerd van een professionele reiniging die zelfs de lastigste plekjes niet overslaat.

Vergeet niet om regelmatig ramen en spiegels te reinigen om strepen en vingerafdrukken te voorkomen; gebruik hiervoor een glasreiniger met ammoniak of alcohol erin verwerkt .

Het reinigen van ramen en spiegels is een belangrijk onderdeel van het schoonmaakproces. Het zorgt niet alleen voor een heldere en stralende uitstraling, maar voorkomt ook vervelende strepen en vingerafdrukken. Een handige tip om dit te bereiken, is het gebruik van een glasreiniger met ammoniak of alcohol erin verwerkt.

Glasreinigers met ammoniak of alcohol hebben speciale eigenschappen die helpen bij het verwijderen van vuil, vet en vlekken op glasoppervlakken. Ammoniak is effectief in het oplossen van vet en olie, terwijl alcohol helpt bij het verdampen van water en snelle droging bevordert. Samen zorgen ze voor een streeploze reiniging en laten ze uw ramen en spiegels glanzend achter.

Bij het reinigen van ramen en spiegels is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken. Begin met het verwijderen van stof en vuil met behulp van een plumeau of microvezeldoek. Vervolgens kunt u de glasreiniger gelijkmatig aanbrengen op het oppervlak met behulp van een sprayfles. Gebruik vervolgens een schone microvezeldoek of raamwisser om het oppervlak in verticale of horizontale bewegingen schoon te vegen.

Let erop dat u niet te veel reinigingsmiddel gebruikt, omdat dit strepen kan veroorzaken. Zorg er ook voor dat u geen ruwe materialen zoals schuursponsjes gebruikt, omdat deze krassen kunnen veroorzaken op het glasoppervlak.

Door regelmatig uw ramen en spiegels schoon te maken met een glasreiniger met ammoniak of alcohol erin verwerkt, kunt u genieten van een helder en vlekkeloos resultaat. Het is een eenvoudige maar effectieve tip om strepen en vingerafdrukken te voorkomen en uw interieur een frisse uitstraling te geven.

Gebruik producten die speciaal ontworpen zijn voor bepaalde oppervlakken zoals marmer, graniet of travertijn; dit helpt bij het behoud van hun glans en beschermt ze tegen beschadiging door chemische middelen .

Bij het schoonmaken van verschillende oppervlakken is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Dit geldt met name voor delicate materialen zoals marmer, graniet en travertijn. Deze natuurstenen hebben een prachtige glans en textuur, maar zijn gevoelig voor beschadiging door agressieve chemische middelen.

Een handige tip is om producten te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor deze specifieke oppervlakken. Er zijn schoonmaakmiddelen verkrijgbaar die zachte ingrediënten bevatten die de glans behouden en tegelijkertijd beschermen tegen schade. Deze producten zijn vaak pH-neutraal en bevatten geen schurende stoffen die krassen kunnen veroorzaken.

Bij het reinigen van marmer, graniet of travertijn is het ook belangrijk om zachte materialen te gebruiken, zoals microvezeldoeken of zachte borstels. Vermijd het gebruik van schuursponsjes of harde borstels, omdat deze krassen kunnen veroorzaken op het oppervlak.

Daarnaast is het raadzaam om geen agressieve chemicaliën zoals bleekmiddel of ammoniak te gebruiken bij het schoonmaken van deze stenen. Deze stoffen kunnen de glans aantasten en permanente vlekken veroorzaken.

Door producten te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor marmer, graniet en travertijn, kun je ervoor zorgen dat deze oppervlakken hun natuurlijke schoonheid behouden en beschermd blijven tegen schade. Het is een kleine maar waardevolle stap in de richting van een effectieve en veilige schoonmaakroutine.

Gooi na elke sessie schoonmaakmiddel weg dat niet langer effectief is; meng nooit verschillende producten samen omdat dit giftige damp kan produceren die gevaarlijk is voor je gezondheid

Een belangrijke tip voor veilig en effectief schoonmaken is om na elke sessie schoonmaakmiddel weg te gooien dat niet langer effectief is. Het kan verleidelijk zijn om restjes schoonmaakmiddel te bewaren voor later gebruik, maar dit kan eigenlijk meer kwaad dan goed doen.

Schoonmaakmiddelen hebben een beperkte houdbaarheid en na verloop van tijd kunnen ze hun kracht verliezen. Dit betekent dat ze mogelijk niet meer zo effectief zijn in het reinigen van oppervlakken of het doden van bacteriën en ziektekiemen. Het gebruik van ineffectieve schoonmaakmiddelen kan leiden tot een onvoldoende schone omgeving en mogelijk gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Daarnaast is het belangrijk om nooit verschillende schoonmaakproducten samen te mengen. Dit kan chemische reacties veroorzaken die giftige dampen produceren die gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. Sommige combinaties kunnen zelfs explosieve reacties veroorzaken. Het is dus cruciaal om altijd de instructies op de etiketten van de schoonmaakproducten te lezen en deze strikt op te volgen.

Om ervoor te zorgen dat je altijd met effectieve en veilige schoonmaakmiddelen werkt, is het raadzaam om regelmatig je voorraad te controleren en eventuele oude of onbruikbare producten weg te gooien. Investeer in hoogwaardige producten die specifiek geschikt zijn voor jouw schoonmaaktaken, zodat je optimale resultaten kunt behalen zonder je gezondheid in gevaar te brengen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je een schone en veilige omgeving creëren zonder onnodige risico’s. Onthoud dat schoonmaken niet alleen gaat om het verwijderen van vuil, maar ook om het waarborgen van een gezonde leef- en werkomgeving voor jou en de mensen om je heen.