top 10 schoonmaakbedrijven

De Top 10 Schoonmaakbedrijven in Nederland: Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid!

10 januari 2024 Door sandrascleaningscom 0

Schoonmaken is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven, of het nu gaat om het schoonhouden van ons huis, kantoor of andere ruimtes. Het kan echter een tijdrovende en vermoeiende taak zijn. Gelukkig zijn er professionele schoonmaakbedrijven die ons kunnen helpen bij het behouden van een schone en hygiënische omgeving. In dit artikel zullen we de top 10 schoonmaakbedrijven in Nederland bespreken.

 1. Asito: Als een van de grootste schoonmaakbedrijven in Nederland biedt Asito een breed scala aan schoonmaakdiensten voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en uitstekende klantenservice.
 2. CSU: CSU is een toonaangevend schoonmaakbedrijf dat zich richt op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze bieden hoogwaardige schoonmaakdiensten voor diverse sectoren, waaronder kantoren, zorginstellingen en onderwijs.
 3. Gom: Gom is gespecialiseerd in facilitaire dienstverlening, waaronder schoonmaak, catering en beveiliging. Ze hebben jarenlange ervaring en leveren kwalitatief hoogstaande diensten aan verschillende branches.
 4. Hago: Hago is al meer dan 70 jaar actief in de schoonmaakbranche en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Ze bieden innovatieve oplossingen op maat en hebben oog voor duurzaamheid.
 5. VLS: VLS is een familiebedrijf dat bekend staat om zijn persoonlijke aanpak en flexibiliteit. Ze leveren schoonmaakdiensten aan diverse sectoren, waaronder gezondheidszorg, onderwijs en industrie.
 6. EW Facility Services: Dit schoonmaakbedrijf richt zich voornamelijk op de facilitaire dienstverlening in hotels, kantoren en zorginstellingen. Ze streven naar een optimale gastbeleving en bieden maatwerkoplossingen.
 7. ISS Facility Services: ISS is een internationaal bedrijf dat wereldwijd actief is in de facilitaire dienstverlening. Ze bieden een breed scala aan diensten, waaronder schoonmaak, catering, beveiliging en facility management.
 8. Succes Schoonmaak: Succes Schoonmaak is gespecialiseerd in het schoonmaken van kantoren, scholen en zorginstellingen. Ze staan bekend om hun professionele aanpak en klantgerichtheid.
 9. Dolmans Facilitaire Diensten: Dolmans biedt niet alleen schoonmaakdiensten, maar ook specialistische reiniging, zoals calamiteitenreiniging en gevelreiniging. Ze hebben ruime ervaring in verschillende branches.
 10. Hectas: Hectas is een veelzijdig schoonmaakbedrijf dat zich richt op duurzaamheid en innovatie. Ze leveren maatwerkoplossingen voor diverse sectoren, zoals kantoren, industrieën en evenementlocaties.

Deze top 10 schoonmaakbedrijven in Nederland bieden hoogwaardige en betrouwbare schoonmaakdiensten. Of het nu gaat om eenmalige reiniging of regelmatig onderhoud, deze bedrijven kunnen u helpen bij het behouden van een schone en gezonde omgeving. Het is altijd raadzaam om contact op te nemen met verschillende bedrijven en offertes aan te vragen om de beste keuze te maken op basis van uw specifieke behoeften.

 

4 Veelgestelde Vragen over de Top 10 Schoonmaakbedrijven in Nederland

 1. Hoeveel schoonmaakbedrijven zijn er in Nederland?
 2. Wat voor schoonmaakbedrijven zijn er?
 3. Wat is het uurtarief van een schoonmaakbedrijf?
 4. Welke diensten schoonmaakbedrijven aanbieden?

Hoeveel schoonmaakbedrijven zijn er in Nederland?

Er zijn geen exacte cijfers over het aantal schoonmaakbedrijven in Nederland, omdat dit aantal voortdurend kan veranderen door oprichtingen en beëindigingen van bedrijven. Het aantal schoonmaakbedrijven is echter aanzienlijk, omdat schoonmaakdiensten een essentiële behoefte zijn voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Het is een competitieve branche met veel spelers die actief zijn op verschillende niveaus en in verschillende sectoren.

Wat voor schoonmaakbedrijven zijn er?

Er zijn verschillende soorten schoonmaakbedrijven die gespecialiseerd zijn in verschillende gebieden en sectoren. Hier zijn enkele veelvoorkomende typen schoonmaakbedrijven:

 1. Particuliere schoonmaakbedrijven: Deze bedrijven richten zich op het schoonmaken van particuliere woningen en bieden diensten zoals reguliere schoonmaak, dieptereiniging, ramen wassen en tapijtreiniging.
 2. Zakelijke schoonmaakbedrijven: Deze bedrijven leveren schoonmaakdiensten aan kantoren, bedrijfspanden, winkels en andere commerciële ruimtes. Ze kunnen dagelijkse of periodieke schoonmaakdiensten aanbieden, evenals speciale reinigingstaken zoals vloeronderhoud.
 3. Industriële schoonmaakbedrijven: Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het reinigen van industriële omgevingen, zoals fabrieken, magazijnen en productie-installaties. Ze hebben vaak expertise in het omgaan met specifieke reinigingsbehoeften, zoals het verwijderen van industriële vetten of het reinigen van machines.
 4. Gespecialiseerde reinigingsbedrijven: Dit type bedrijf richt zich op specifieke reinigingsbehoeften, zoals glasbewassing, gevelreiniging, tapijtreiniging of calamiteitenreiniging na brand- of waterschade.
 5. Medische schoonmaakbedrijven: Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het reinigen van ziekenhuizen, klinieken, tandartspraktijken en andere medische faciliteiten. Ze hebben kennis van infectiepreventie en werken volgens strikte protocollen.
 6. Schoonmaakbedrijven voor evenementen: Deze bedrijven bieden schoonmaakdiensten voor evenementenlocaties, zoals concertzalen, beurshallen of sportstadions. Ze zorgen ervoor dat de locatie schoon blijft tijdens en na evenementen.
 7. Schoonmaakfranchisebedrijven: Dit zijn schoonmaakbedrijven die werken volgens een franchiseformule. Ze hebben vaak een gevestigde naam en kunnen landelijke dekking bieden met gestandaardiseerde diensten.

Het is belangrijk om het juiste type schoonmaakbedrijf te kiezen op basis van uw specifieke behoeften en het type ruimte dat moet worden gereinigd. Elk type bedrijf heeft zijn eigen expertise en ervaring in verschillende schoonmaaktaken.

Wat is het uurtarief van een schoonmaakbedrijf?

Het uurtarief van een schoonmaakbedrijf kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het type diensten dat wordt geleverd en de omvang van het project. Over het algemeen liggen de uurtarieven van schoonmaakbedrijven in Nederland tussen de €15 en €30 per uur.

Voor reguliere schoonmaakdiensten, zoals het schoonmaken van kantoren of huizen, ligt het gemiddelde uurtarief meestal tussen de €20 en €25 per uur. Voor gespecialiseerde diensten, zoals dieptereiniging of specialistische reiniging, kan het uurtarief hoger zijn.

Het is belangrijk op te merken dat sommige schoonmaakbedrijven ook werken met vaste prijzen per project of een prijs per vierkante meter. Dit hangt af van de specifieke afspraken die worden gemaakt tussen het bedrijf en de klant.

Bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en hun tarieven te vergelijken. Houd ook rekening met andere factoren, zoals ervaring, betrouwbaarheid en klantbeoordelingen bij het nemen van uw beslissing.

Welke diensten schoonmaakbedrijven aanbieden?

Schoonmaakbedrijven bieden een breed scala aan diensten om aan verschillende behoeften te voldoen. Enkele van de meest voorkomende diensten die schoonmaakbedrijven aanbieden zijn:

 1. Reguliere schoonmaak: Dit omvat het dagelijks of periodiek schoonmaken van ruimtes, zoals stofzuigen, dweilen, afstoffen, sanitair reinigen en prullenbakken legen.
 2. Dieptereiniging: Dit is een grondige reiniging van specifieke ruimtes of oppervlakken die extra aandacht nodig hebben. Het kan bijvoorbeeld gaan om het reinigen van keukens, badkamers, tapijten of ramen.
 3. Verhuizingsschoonmaak: Schoonmaakbedrijven kunnen helpen bij het schoonmaken van een woning of kantoorpand voordat u gaat verhuizen of nadat u bent verhuisd. Dit omvat vaak het verwijderen van stof, vuil en eventuele achtergebleven rommel.
 4. Glasbewassing: Schoonmaakbedrijven kunnen professionele glasbewassing verzorgen voor zowel particulieren als bedrijven. Dit omvat het reinigen van ramen en glazen oppervlakken op hoogte met behulp van speciale technieken en apparatuur.
 5. Vloeronderhoud: Schoonmaakbedrijven kunnen verschillende soorten vloeren onderhouden, zoals houten vloeren, tegels, linoleum en tapijten. Ze bieden diensten zoals stofzuigen, dweilen, polijsten en het verwijderen van vlekken.
 6. Gevelreiniging: Voor zowel particuliere als zakelijke panden bieden schoonmaakbedrijven gevelreiniging aan. Dit omvat het verwijderen van vuil, mos, algen en andere verontreinigingen om de uitstraling van het gebouw te verbeteren.
 7. Specialistische reiniging: Schoonmaakbedrijven kunnen ook gespecialiseerde reinigingsdiensten aanbieden, zoals tapijtreiniging, meubelreiniging, graffiti verwijdering, calamiteitenreiniging na brand- of waterschade, en sanitair onderhoud.

Het is belangrijk op te merken dat de aangeboden diensten kunnen variëren per schoonmaakbedrijf. Het is daarom raadzaam om contact op te nemen met verschillende bedrijven en hun dienstenaanbod te vergelijken om ervoor te zorgen dat ze aan uw specifieke behoeften voldoen.