Schoonmaakbedrijf CSU: betrouwbare en duurzame partner voor hoogwaardige schoonmaakdiensten

30 juni 2023 Door sandrascleaningscom 0

CSU is een van de grootste schoonmaakbedrijven in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 1968 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare en professionele schoonmaakpartner voor bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties.

Met meer dan 16.000 medewerkers in dienst is CSU een van de grootste werkgevers van Nederland. Het bedrijf heeft vestigingen door het hele land en biedt een breed scala aan schoonmaakdiensten, waaronder reguliere schoonmaak, glasbewassing, vloeronderhoud, specialistische reiniging en cateringdiensten.

Een van de sterke punten van CSU is de focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn duurzame beleid en heeft als doel om in 2025 volledig CO2-neutraal te zijn.

Daarnaast investeert CSU veel in innovatie en technologie om de kwaliteit van zijn diensten te verbeteren. Zo maakt het bedrijf gebruik van geavanceerde systemen voor planning, monitoring en rapportage om ervoor te zorgen dat klanten altijd up-to-date zijn over de status van hun schoonmaakwerkzaamheden.

CSU hecht ook veel waarde aan klanttevredenheid en werkt nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat hun specifieke behoeften worden begrepen en ingevuld. Het bedrijf heeft een team van specialisten die zich richten op klanttevredenheid en die klanten helpen bij het oplossen van eventuele problemen of klachten.

Al met al is CSU een betrouwbare en professionele partner voor bedrijven en instellingen die op zoek zijn naar hoogwaardige schoonmaakdiensten. Met zijn focus op duurzaamheid, innovatie en klanttevredenheid is het bedrijf goed gepositioneerd om te blijven groeien en uitbreiden in de Nederlandse markt.

 

9 Veelgestelde Vragen over Schoonmaakbedrijf CSU

 1. Wat is het tarief van CSU Schoonmaakbedrijf?
 2. Welke schoonmaakdiensten biedt CSU aan?
 3. Hoe lang duurt een gemiddelde schoonmaakklus bij CSU?
 4. Is er een minimale huurtermijn voor schoonmaakdiensten bij CSU?
 5. Welke kwaliteitsnormen heeft CSU voor haar schoonmaakdiensten?
 6. Welke garanties biedt CSU op haar werkzaamheden?
 7. Is er een klachtenprocedure als ik ontevreden ben over de dienstverlening van CSU?
 8. Hebben jullie speciale tarieven voor particuliere klanten of bedrijven?
 9. Zijn de medewerkers van CSU goed opgeleid en gecertificeerd om hun werk te doen?

Wat is het tarief van CSU Schoonmaakbedrijf?

Het tarief van CSU Schoonmaakbedrijf is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de locatie, het type schoonmaakdienst dat wordt geleverd en de frequentie van de schoonmaakwerkzaamheden. Het is daarom niet mogelijk om een vast tarief te geven zonder specifieke informatie over uw situatie.

Als u geïnteresseerd bent in het inhuren van CSU Schoonmaakbedrijf voor uw bedrijf of instelling, kunt u het beste contact opnemen met het bedrijf om een offerte op maat te ontvangen. CSU biedt op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van individuele klanten en zal u graag helpen bij het vinden van een schoonmaakplan dat past bij uw budget en eisen.

Welke schoonmaakdiensten biedt CSU aan?

CSU biedt een breed scala aan schoonmaakdiensten aan, waaronder:

 1. Reguliere schoonmaak: dagelijkse of periodieke schoonmaak van kantoren, scholen, zorginstellingen, winkels en andere bedrijfsruimtes.
 2. Specialistische reiniging: grondige reiniging van specifieke ruimtes zoals cleanrooms, laboratoria en operatiekamers.
 3. Glasbewassing: reiniging van ramen en gevels op hoogte met behulp van verschillende technieken zoals laddermontage, hoogwerkers en rope access.
 4. Vloeronderhoud: onderhoud en reiniging van verschillende soorten vloeren zoals tapijt, linoleum, PVC en natuursteen.
 5. Cateringdiensten: verzorging van de lunch of andere maaltijden voor medewerkers op locatie.
 6. Gevelreiniging: reinigen van de gevels van gebouwen om deze weer een frisse uitstraling te geven.
 7. Dieptereiniging: grondige reiniging van keukens, sanitaire voorzieningen en andere ruimtes waar hygiëne extra belangrijk is.

CSU biedt daarnaast ook maatwerkoplossingen aan voor specifieke wensen of behoeften van klanten. Het bedrijf werkt nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat hun specifieke eisen worden begrepen en ingevuld.

Hoe lang duurt een gemiddelde schoonmaakklus bij CSU?

De tijd die nodig is voor een gemiddelde schoonmaakklus bij CSU kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het gebouw, de aard van de schoonmaakwerkzaamheden en de frequentie van de schoonmaak.

Voor reguliere schoonmaakwerkzaamheden zoals het dagelijks schoonmaken van kantoren of openbare ruimtes, hanteert CSU meestal een vaste tijdsduur per vierkante meter. Dit kan variëren van 10 tot 30 minuten per vierkante meter, afhankelijk van de specifieke behoeften van de klant en de mate van vervuiling.

Voor specialistische reiniging zoals dieptereiniging of vloeronderhoud kan de tijdsduur langer zijn, omdat deze werkzaamheden meer tijd en expertise vereisen. In deze gevallen zal CSU in overleg met de klant een plan opstellen dat rekening houdt met alle aspecten van het werk en een realistische tijdsduur bepaalt.

Het is belangrijk om op te merken dat CSU zich richt op het leveren van hoogwaardige schoonmaakdiensten die voldoen aan de specifieke behoeften en verwachtingen van elke klant. Daarom zal elk project worden aangepakt met zorgvuldige planning en aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat de klus grondig wordt geklaard binnen een redelijke tijdsduur.

Is er een minimale huurtermijn voor schoonmaakdiensten bij CSU?

Nee, er is geen minimale huurtermijn voor schoonmaakdiensten bij CSU. U kunt eenmalige of periodieke schoonmaakdiensten aanvragen, afhankelijk van uw behoeften.

Welke kwaliteitsnormen heeft CSU voor haar schoonmaakdiensten?

CSU heeft verschillende kwaliteitsnormen voor haar schoonmaakdiensten. Zo is het bedrijf ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan internationale normen voor kwaliteitsmanagement en milieumanagement.

Daarnaast heeft CSU een eigen kwaliteitssysteem ontwikkeld, genaamd CSU Quality Guard. Dit systeem is gebaseerd op de principes van Lean Six Sigma en richt zich op het continu verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. Het stelt CSU in staat om de prestaties van zijn medewerkers te meten, te analyseren en te verbeteren op basis van klantfeedback en andere data.

CSU hanteert ook een aantal specifieke kwaliteitsnormen voor bepaalde soorten schoonmaakdiensten. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld een eigen methode ontwikkeld voor glasbewassing, genaamd CSU Glasbewassing Methode (CGM). Deze methode is gebaseerd op jarenlange ervaring en expertise en zorgt voor een optimale reiniging van ramen en gevels.

Tot slot hecht CSU veel waarde aan klanttevredenheid en werkt het bedrijf nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat hun specifieke behoeften worden begrepen en ingevuld. Het bedrijf heeft een team van specialisten die zich richten op klanttevredenheid en die klanten helpen bij het oplossen van eventuele problemen of klachten.

Welke garanties biedt CSU op haar werkzaamheden?

CSU biedt verschillende garanties op haar werkzaamheden om klanten de zekerheid te geven dat ze kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de geleverde diensten. Enkele voorbeelden van deze garanties zijn:

 1. Kwaliteitsgarantie: CSU streeft altijd naar een hoogwaardige kwaliteit van haar diensten. Als klanten niet tevreden zijn met het resultaat van een schoonmaakdienst, zal CSU er alles aan doen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.
 2. Continuïteitsgarantie: CSU zorgt ervoor dat er altijd voldoende personeel beschikbaar is om de afgesproken werkzaamheden uit te voeren. Als er onverhoopt toch sprake is van uitval, zal CSU zo snel mogelijk vervangend personeel inzetten.
 3. Flexibiliteitsgarantie: CSU biedt klanten flexibele oplossingen die aansluiten bij hun specifieke wensen en behoeften. Als klanten tijdelijk meer of minder schoonmaakwerkzaamheden nodig hebben, kan CSU hierop inspelen en de dienstverlening aanpassen.
 4. Veiligheidsgarantie: CSU hecht veel waarde aan veiligheid en gezondheid op de werkvloer en zorgt ervoor dat alle medewerkers goed zijn opgeleid en beschikken over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen.
 5. Garantie op milieuvriendelijkheid: CSU heeft als doel om in 2025 volledig CO2-neutraal te zijn en gebruikt daarom milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en -methoden. Klanten kunnen erop vertrouwen dat hun schoonmaakwerkzaamheden op een duurzame manier worden uitgevoerd.

Kortom, CSU biedt verschillende garanties om klanten de zekerheid te geven dat ze kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de geleverde diensten. Deze garanties dragen bij aan een langdurige en succesvolle samenwerking tussen CSU en haar klanten.

Is er een klachtenprocedure als ik ontevreden ben over de dienstverlening van CSU?

Ja, CSU heeft een klachtenprocedure voor het geval dat klanten ontevreden zijn over de dienstverlening. Als u niet tevreden bent over de schoonmaakdiensten van CSU, kunt u contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf om uw klacht te bespreken.

De klantenservice zal uw klacht serieus nemen en proberen deze zo snel mogelijk op te lossen. Het kan zijn dat er iemand van het managementteam contact met u opneemt om meer informatie te verzamelen en om te bespreken hoe het probleem kan worden opgelost.

Als uw klacht niet naar tevredenheid wordt opgelost, kunt u een officiële klacht indienen bij CSU. Dit kan via de website van het bedrijf of schriftelijk per post. In uw klacht moet u duidelijk aangeven wat er mis is gegaan en wat u verwacht van CSU om dit probleem op te lossen.

CSU zal uw klacht onderzoeken en proberen een passende oplossing te vinden. Het bedrijf zal binnen vijf werkdagen reageren op uw klacht en aangeven wat er gedaan wordt om het probleem op te lossen.

Als u nog steeds niet tevreden bent met de afhandeling van uw klacht, kunt u contact opnemen met een externe geschillencommissie of mediator. CSU is aangesloten bij verschillende brancheverenigingen die bemiddeling bieden bij geschillen tussen bedrijven en consumenten.

Kortom, als u ontevreden bent over de dienstverlening van CSU, kunt u gebruik maken van de klachtenprocedure om uw klacht te bespreken en een oplossing te vinden. Het bedrijf neemt klachten serieus en zal er alles aan doen om het probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat u weer tevreden bent over de schoonmaakdiensten.

Hebben jullie speciale tarieven voor particuliere klanten of bedrijven?

Ja, we hebben speciale tarieven voor beide. Particuliere klanten kunnen profiteren van onze lage prijzen en bedrijven kunnen gebruik maken van onze zakelijke tarieven. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over de verschillende tarieven.

Zijn de medewerkers van CSU goed opgeleid en gecertificeerd om hun werk te doen?

Ja, de medewerkers van CSU zijn goed opgeleid en gecertificeerd om hun werk te doen. Het bedrijf hecht veel waarde aan de kwaliteit van zijn diensten en investeert daarom in de opleiding en training van zijn medewerkers.

CSU heeft een eigen opleidingscentrum waar medewerkers worden opgeleid in verschillende aspecten van schoonmaak, zoals veiligheid, hygiëne, gebruik van schoonmaakmiddelen en -apparatuur, en klantenservice. Daarnaast werkt het bedrijf samen met externe opleidingsinstituten om ervoor te zorgen dat zijn medewerkers altijd up-to-date zijn over nieuwe ontwikkelingen in de schoonmaakbranche.

Naast opleidingen biedt CSU ook certificeringstrajecten aan voor zijn medewerkers. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een VCA-certificaat behalen voor veilig werken of een SVS-diploma voor specialistische reiniging.

Door te investeren in de opleiding en certificering van zijn medewerkers zorgt CSU ervoor dat zij beschikken over de benodigde kennis en vaardigheden om hun werk op een professionele en efficiënte manier uit te voeren. Dit komt niet alleen ten goede aan het bedrijf zelf, maar ook aan de klanten die kunnen rekenen op hoogwaardige schoonmaakdiensten.